HVEM STÅR BAG?

SAMARBEJDSPARTNERE


DAVID MARK LARSSON


Alle kan filosofere
Kan alle filosofere? Ja! Jeg har i flere år filosoferet med børn og voksne i ind- og udland og uanset hvor jeg har været, er det altid de samme spørgsmål, der dukker op: "Hvem er jeg? Hvad er meningen? Hvorfor er jeg til? Hvad er det rigtige at gøre?". Vi tænker måske forskelligt, men den basale undren over at eksistere har vi tilfælles.


Derfor begyndte jeg i 2016 at tilbyde filosofisk vejledning, foredrag,  kurser og mange andre aktiviteter, som har den levende filosofi som omdrejningspunkt. Målet for mig er at gøre det at filosofere til en naturlig og meningsfuld del af alle menneskers hverdag.


Filosofien taler alle sprog

Jeg er oprindeligt uddannet cand.mag. i filosofi og japansk fra Københavns Universitet, hvorfra jeg har en grenspecialisering i fænomenologi og bevidsthedsfilosofi ved Center for Subjektivitetsforskning (CFS).


Når jeg ikke filosoferer med voksne, filosoferer jeg som regel med børn. Jeg har i en årrække været faglig konsulent og underviser i nonprofitorganisationen Rum for Undren, som arbejder for at gøre filosofisk undren til et sjovt og kreativt omdrejningspunkt i børns hverdag. Jeg har derudover i flere år arbejdet med kriminalitetstruede og omsorgssvigtede børn og unge og tilbragt mange meningsfulde timer sammen med socialt udsatte og psykisk sårbare voksne på forskellige væresteder og botilbud.


Uanset hvor jeg har været, er det min erfaring, at filosofien kan bygge bro mellem mennesker, når andre tilgange ikke slår til. Uanset hvor i livet vi er, og hvor vi kommer fra, taler filosofien til os.


Filosofiske fællesskaber

Jeg er formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og er derfor tit inde over arrangementer, hvor de mange andre dygtige filosofiske praktikere rundt om i landet kommer og fortæller om deres erfaringer. Hvis du selv er praktiker eller vil være med til at støtte filosofiens praktiske anvendelse i Danmark, så læs mere og meld dig ind her

AKTØRER

PRESSE

VIDEO

"Handler livet kun om at være lykkelig?"
Debatoplæg på Sindets Dag 2018 på DOKK1 i Aarhus.

Arrangeret af Landsforeningen SIND.

Filosofi med børn - en introduktion
Forelæsning ved Ss. Cyril & Methodius University, Skopje.
Arrangeret af Philosophical Film Festival.
(For Rum for Undren)

"Filosofi med børn: Danske erfaringer"
TV-interview med TV Shenja, Skopje.

(For Rum for Undren) 
FILOSOFISK PRAKSIS

Ryesgade 57, 2100 København Ø


KONTAKT
Tlf: 30 14 06 11

info@filosofiskpraksis.dk
© Filosofisk Praksis 2019-2020